Burj Khalifa
22 januari 2014 - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Onze laatste volle dag in Dubai is aangebroken en er staat nog heel wat op het lijstje wat we willen doen vandaag!
Eerst gaan we naar de andere kant van de stad, naar de oude stad Dubai. Het is best een lange metrorit om daar te komen. Wat een wereld van verschil met het nieuwe moderne deel van de stad, waar we de afgelopen dagen hebben doorgebracht, je waant je gewoon in een heel andere wereld, alles is chaotisch, niks is hier perfect en je komt bijna geen Arabier meer tegen, alleen nog maar Pakistanen en Indiërs. Het is leuk om door de vele souks te lopen waar de tijd heeft stil gestaan. Met een heel oud bootje gaan we naar de andere kant van het water en gaan we de bekende goud souk bekijken, niet normaal hoeveel goudwinkels je hier vindt! Na wat rondgelopen te hebben in de oude buurt, pakken we de metro terug naar het hart Dubai. We hebben al kaartjes in Nederland gekocht om op de Burj Khalifa te kunnen ( het hoogste gebouw van de wereld). Om half 5 gaan we met de lift omhoog, we willen ruim op tijd in de buurt zijn omdat de afstanden stiekem toch wel groot kunnen zijn in Dubai. Maar goed dat we dat gedaan hebben, de reis van de oude stad naar de Burj Khalifa was exact 1 uur. We leven onze voucher in en krijgen de kaartjes, tien minuten van te voren kunnen we inchecken. We hebben nog even tijd voor een colaatje op het terras in het zonnetje tegenover de mega fonteinen :-).
Het is zo ver, we mogen de lucht in, stiekem ben ik wel een beetje zenuwachtig, als iemand hoogtevrees heeft, dan ben ik het wel. We stappen de lift in en nog geen 1 minuut later staan we op de 124ste verdieping en kijken we over de stad Dubai. Geweldig!!!!! We hebben voor dit tijdstip gekozen zodat we de stad overdag en 's avonds konden bekijken. Echt een aanrader, het is lang wachten, maar dan heb je ook wat :-).
Daarna voor de laatste keer de grootste shopping mall in en toen zat ons avontuur Dubai erop helaas. Hoe neutraal ik het vliegtuig een week geleden ben ingestapt, hoe blij ik nu ben dat ik naar Dubai ben geweest! Wat een geweldige stad, ik kan werkelijk niks negatiefs opnoemen. Het is een zeer aangename stedentrip, wat je heel goed kan combineren met een paar relax dagen aan het zwembad of op het strand.
Echt een aanrader!
Morgen nog een paar uurtjes van de warmte hier genieten en om 16.00 uur vertrekken we weer naar Nederland, onze aankomst zal daar rond 20.30 uur zijn.
Wij vonden het weer een eer dat jullie met ons meereizden! Bedankt!
Tot snel!
xxxx

Snel maar even daten om jullie verhalen te horen xx