The Walk

17 januari 2014 - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Donderdag 16 januari:

De vlucht is super gegaan helaas wel een uurtje vertraging, maar we hadden niks te klagen.
Wat een bijzonder vliegtuig is dit! De Service, het eten, de stoelen alles was uitstekend, maar wat meteen opviel toen we in de lucht hingen is dat het ontzettend stil was aan board. Het was een mooie ervaring om een keer met deze maatschappij en met dit vliegtuig te mogen mee vliegen :-). Echt een aanrader!

Aankomst op het vliegveld is al een hele belevenis is opzich, er staan wel tientallen airbussen a380's klaar. De luchthaven is groot, luxe, schoon en met heel veel reizigers, je merkt echt dat het een tussenstation is voor andere bestemmingen. Alles gaat snel, geen lange wachtrijen bij de douane en onze koffer zijn er ook vrij snel. Het is inmiddels iets over 1 uur, eerst even pinnen om de taxi te kunnen pakken naar ons hotel. Er staan wel honderden taxi's klaar, maar ook dat is prima gestructureerd. Toevallig stappen we in een rosé taxi, in deze taxi's rijden allen maar vrouwelijk chauffeurs. Deze taxi's zijn speciaal bedacht voor vrouwen die gesluierd door het leven gaan. De rit naar het hotel is al leuk, veel dure auto's op de weg, grote gebouwen en dan is het nog wel midden in de nacht hoe zou het overdag zijn?
Een half uur later stappen we ons hotel in en ook dat ziet er allemaal weer fantastisch uit. We gaan meteen naar bed, moe van toch wel weer een stiekeme lange reis.

Vrijdag 17 januari:

Na een heerlijke nachtrust, gaan we vandaag de wijk verkennen. We zitten vrij dichtbij de boulevard The Walk. Op een rustig tempo lopen we die kant op, onderweg kijken we onze ogen uit naar de hoge gebouwen (nu pas zie je hoe hoog de gebouwen daadwerkelijk om je heen zijn) en al die ontzettende verschrikkelijke dikke auto's op de weg. Bas kijkt zijn ogen uit met al die auto's hier.

The Walk is een leuke gezellige levendige straat met veel terrasjes, deze straat is één richtingsverkeer. Dus elke Arabier showt daar zijn bolide.
Na wat rond slenteren pakken we bij de Starbucks een bakje koffie en wij kijken lekker mee wat er allemaal voorbij komt. We lopen daarna naar het strand, de wind is koud, het zonnetje schijnt, maar voor ons is het te koud om op het strand te liggen. We gaan ergens op een mooi terras zitten, waar we heerlijk de hele middag gezeten hebben. Goeie muziek, mooi uitzicht over zee, lekker eten en heerlijke drankjes, het echte vakantie gevoel dus.

Paar uur later lopen we op ons gemak terug naar ons hotel. Ons even opgefrist voor het avondmaal voor vanavond. We hebben een heerlijk Arabische maaltijd gegeten, daarna nog even rond geslenterd in één van de vele shopping mall's, wat een walhalla is dat hier zeg en dan was dit een hele kleine shopping mall, wat moet de rest dan wel niet zijn. Voor ons was dit al mega :-). Sorry, helaas heb ik verder maar weinig te melden :-).

Leuk dat jullie meereizen!

XXX

P.S. Dais, dit is echt iets voor jullie!!!!

Foto's die er nu opstaan zijn gemaakt met mijn iPhone. Nog geen foto's gemaakt, met een fotocamera.

1. Jolanda:
    17 januari 2014
    Heerlijk, dat is vakantie!! En al heb je dan niet heel veel te melden, toch geniet ik een beetje met jullie mee!!
  2. Frans Bleeker:
    19 januari 2014
    Leuk je reiservaringen te lezen. Zal er mijn voordeel meedoen. Nog heel veel plezier.
  3. Dais:
    20 januari 2014
    haha, te gek!! volgend jaar serieus overwegen dan maar! have fun lieve mensjes!