Na regen komt?

14 augustus 2014 - Meyrignac-l'Église, Frankrijk

Storm..., dinsdag op woensdagnacht heeft het hier ontzettend gestormd, wat was ik blij dat ik niet in een tent zat. Wat ging het hier te keer. De volgende dag waren de gevolgen van de storm al snel duidelijk. Heel de omgeving heeft de hele dag tot 19.30 uur zonder stroom gezeten. Er waren verschillende bomen en elektrische tijdsmasten omgewaaid. De temperatuur is zwaar gedaald naar 14 graden. Wat doe je dan met zulk wisselvallig weer. Je stapt maar weer de auto in en gaat de omgeving weer verkennen, wanneer het even droog is, stappen we uit om even het plaatsje of omgeving te bekijken.

Het weer is hier in deze omgeving zo wisselvallig, het ene moment is het 25 graden en de lucht strak blauw en 5 minuten later komen er weer dreigende donkere wolken aan.

De omgeving is mooi, de afstanden zijn enorm groot. Dus je zit zo een uur in een auto om in een leuk dorpje of plaatsje te recht te komen.

Maandag zijn Bas en de meiden onverwachts met onze Frans/Belgische buurman en buurjongens gaan mountainbiken in de bossen, ze hebben een hele mooie indrukwekkende tour gemaakt door de omgeving, ze kwamen vol verhalen thuis, stiekem was ik wel een beetje jaloers.

Dinsdagochtend was het weer prima, weeronline gaf zelfs voor de hele dag een cijfer 9 aan. Jippie!!!! Al vroeg lagen we natuurlijk bij het zwembad, rond 1 uur slaat het weer opeens weer om, het wordt zelfs koud, wat gaan we dan doen. Om 3 uur besluiten we om naar Limoges te rijden. Een hele leuke plaats helaas dat deze plaats 82km rijden is voor ons.

Ik zit nu op ons terras, dit verhaal te tikken, het is koud, de wolken zijn heel donker en de voorspelling zijn voor de hele dag weer treurig. Toch blijven we positief en we hebben met elkaar veel lol.

xxx

1. Paula:
    14 augustus 2014
    Het is jammer dat jullie niet zo,'n goed weer hebben maar zo te zien vermaken jullie je wel goed hopelijk wordt het beter maar geniet van alles veel liefs de buurtjes